eboltás

EBOLTÁS !

 

 

Értesítem a Tisztelt Lakosságot, hogy a 2019. évi tavaszi kötelező, veszettség elleni összevezetéses eboltásra községükben az alábbi helyszíneken és időpontokon kerül sor:

 

Április 4. (csütörtök) Alkotmány út 2. polgármesteri hivatal oldalánál 9:00 – 11:00
Pótoltás:

Április  17. (szerda)

9:00 – 11:00

 

A védőoltás ára: 4000 Ft, mely tartalmaz 2 db féreghajtó tablettát. Amennyiben a kutyája első alkalommal kap védőoltást a 2010. január 1. óta a 164/2008 (XII. 20.) FVM rendeletben kötelezően bevezetett Magyar Állatorvosi Kamara által sorszámozott oltási könyv ára az oltás díján felül plusz 500 Ft. A korábban kiállított sorszámozott oltási könyveket feltétlenül hozza mindenki magával, mert elhagyása, hiánya esetén a pótlása (mivel okiratról van szó) szintén plusz 500 Ft-ba kerül.

 

A jogszabály szerint minden kölyökkutyát 3-4 hónapos kor között már veszettség elleni védőoltásban kell részesíteni, majd évente egyszer ismételni. Veszettség oltást csak microchippel ellátott kutya kaphat. Elsőéves növendék kutyák microchip behelyezéssel egybekötött veszettség elleni oltásának ára oltási könyvvel együtt 8500 Ft. Az oltásra csak egészséges állatot hozzanak el, ha a kutya már több napja nem eszik, hány, megy a hasa, köhög, bágyadt, a szakma szabályai szerint nem oltható, mert az oltás után betegebb lehet vagy akár el is pusztulhat. Nem oltható továbbá az a kutya sem, ami az oltást megelőző két hétben embernek harapást, marást okozott és hatósági megfigyelés alatt van. Végezetül felhívom szíves figyelmüket a konfliktusok elkerülése végett, hogy összevezetett veszettség elleni oltásról van szó, tehát sem az oltás alatt, sem utána nincs időnk az állatok rejtett betegségeinek, szőr- és egyéb problémáinak kivizsgálására.

 

 

Üdvözlettel,

 

Dr. Zagyi Ildikó

jogosult állatorvos